- שליטה מלאה על הרשאות מיקום גיאוגרפי עבור כל יישום המותקן במערכת.
- ניהול נראות המכשיר ומיקום בזמן אמת דרך אפליקציית החיפוש.
- סקירה של תכונות שיתוף מיקום פעילות באפליקציות מסנג'רים ובמפות של צד שלישי.
- אמצעי אבטחה מתקדמים למניעת גישה בלתי מורשית או מעקב פיזי.
זה נורמלי להרגיש לא בנוח כשאנחנו חושדים שמישהו יודע את מיקומנו ללא הסכמתנו. לפעמים, הפרטיות של האייפון שלנו עלולה להיפגע לא רק על ידי אפליקציה זדונית, אלא גם על ידי הגדרה שהשארנו מופעלת בטעות או בגלל שמישהו עם גישה פיזית לטלפון ביצע שינוי.
האמת היא שהמערכת האקולוגית של אפל די מאובטחת, אבל ישנן מספר שיטות מעקב שעלינו להיות מודעים להן. החל מתכונת שיתוף המיקום המקורית ועד לאפליקציות העברת הודעות ששומרות על GPS מופעל, חיוני לנקות את המערכת שלך ביסודיות כדי להחזיר את השקט הנפשי ולדעת בדיוק למי יש מפה של חייך ביד.
שליטה בהרשאות מיקום גלובליות

אם ברצונך לנתק לחלוטין את שירותי המיקום, הדרך הקלה ביותר היא לעבור להגדרות הכלליות שלך. אם תעבור אל הגדרות > פרטיות ואבטחה > מיקום , תמצא את המתג הראשי. על ידי כיבויו, אף אפליקציה, אפילו לא מפות, לא תוכל לדעת את מיקומך. עם זאת, זכור שחלק מפונקציות הטלפון עלולות להפסיק לפעול כראוי.
אם אינכם רוצים להיות כל כך דרסטיים, תוכלו לראות רשימה של אפליקציות עם הרשאות באותו תפריט. פרט מרכזי הוא שאם אתם רואים חץ ליד אפליקציה, פירוש הדבר שהיא ניגשה לאחרונה למיקום שלכם . כדי להגביל אותן, פשוט הקישו על האפליקציה ובחרו " לעולם לא" בקטע "אפשר גישה".
ניהול אפליקציית החיפוש ואנשי קשר בקרבת מקום

הכלי "מצא את החברים שלי" הוא הדרך הנפוצה ביותר לשתף את המיקום שלך עם משפחה או שותפים. כדי לבדוק מי יכול לראות אותך, עבור לפרופיל שלך בהגדרות והיכנס למקטע " מצא את המיקום שלי" . שם תראה את רשימת אנשי הקשר שיכולים לעקוב אחר המכשיר שלך. אם אתה רואה מישהו שלא אמור להיות שם, פשוט הקש על שמו ובחר " הפסק שיתוף".
חשוב לדעת שאם תפסיקו לשתף את המיקום שלכם, האדם השני לא יקבל התראות; אתם פשוט תיעלמו מהמפה שלו . מצד שני, אם תבדקו את הכרטיסייה "מכשירים" ותמצאו מכשיר כלשהו שאינכם מזהים המקושר לחשבון Apple שלכם, עדיף להסיר אותו מיד כדי למנוע דליפות נתונים.
מעקב באפליקציות צד שלישי ובהודעות

לא הכל קורה בהגדרות של אפל; לעתים קרובות ה"מרגל" נמצא באפליקציות בהן אנו משתמשים מדי יום. בוואטסאפ , לדוגמה, יש אפשרות לשתף את המיקום שלך בזמן אמת. כדי לבדוק זאת, עבור אל הגדרות > חשבון > פרטיות וחפש את הקטע " מיקום בזמן אמת" כדי להשבית את כל הסשנים הפעילות.
במקרה של טלגרם , זה יותר ויזואלי: אם אתם משתפים את המיקום שלכם, תראו התראה בראש המסך. פשוט היכנסו לצ'אט הרלוונטי ומחקו את הודעת המיקום עבור שני המשתמשים. לעומת זאת, למפות גוגל יש תכונת שיתוף מיקום משלה. על ידי מעבר לפרופיל שלכם ולחיצה על "שתף מיקום", תוכלו לראות לאילו חשבונות Gmail יש גישה לתנועות שלכם ולעצור אותן בלחיצה אחת.
מקרים קריטיים ואבטחה מתקדמת

ישנם מצבים עדינים יותר, כמו למשל כאשר אנו חוששים שמישהו התקין תוכנת מעקב בזמן שהיה ברשותו הטלפון. אם אתם חושדים שישנן אפליקציות או הגדרות מוסתרות , הפתרון הדרסטי והיעיל ביותר הוא לשחזר את המכשיר להגדרות היצרן. פעולה זו מוחקת הכל ומתקינה מחדש את הגרסה העדכנית ביותר של iOS, תוך הסרת כל זכר לתוכנה לא רצויה.
נקודה נוספת שאנחנו שוכחים לעתים קרובות היא תמונות. בעת שליחת תמונות, מטא-נתונים של מיקום (EXIF) יכולים לחשוף היכן התמונה צולמה. אם ברצונכם להימנע מכך, תוכלו להגדיר את האייפון שלכם להפסיק לאסוף נתונים אלה או למחוק אותם לפני שיתוף הקובץ.
עבור אלו המשתמשים בגוגל מפות, יש גם את ציר הזמן , ששומר היסטוריה מפורטת של כל מקום שביקרתם בו ב-36 החודשים האחרונים. אם אינכם רוצים שגוגל תשמור רישום זה, תוכלו להשבית את היסטוריית המיקומים בהגדרות החשבון שלכם בתוך האפליקציה. שמירה על שליטה קפדנית על הגדרות הפרטיות שלכם, סקירה קבועה של רשימת האפליקציות עם גישת GPS ותשומת לב לשירותים בזמן אמת הן הדרכים היחידות להבטיח שאף אחד לא יעקוב אחריכם ללא רשותכם.