- „YouTube“ algoritmas daugiausia remiasi naudotojo žiūrėjimo ir paieškos istorija.
- Yra integruotų įrankių, skirtų konkrečiam turiniui ar ištisiems kanalams pažymėti kaip nepageidaujamą.
- Visuotinės „Google“ paskyros veiklos valdymas tiesiogiai veikia siūlomus vaizdo įrašus.
- Išjungus istoriją, gali būti pakeista sąsaja ir pašalintos suasmenintos rekomendacijos.
Esu tikras, kad jums taip yra nutikę: einate į „YouTube“ žiūrėti kažko konkretaus, ir staiga jūsų pagrindinis puslapis prisipildo vaizdo įrašų, kurie neturi nieko bendra su jūsų skoniu. Tai garsusis „Google“ algoritmas , bandantis atspėti, kas jums patinka, pagal paskutinį jūsų spustelėjimą, net jei tai buvo tik atsitiktinumas ar trumpalaikis smalsumas.
Geros žinios yra tai, kad jums nereikia taikstytis su erzinančiais ar net gėdingais pasiūlymais, jei kas nors žiūri į jūsų ekraną. Yra daugybė gudrybių ir nustatymų , kaip sutvarkyti savo sklaidos kanalą ir priversti platformą prisitaikyti prie jūsų, o ne atvirkščiai – nuo paieškos istorijos ištrynimo iki tiesioginių nurodymų sistemai.
Atsisveikinkite su vaizdo įrašais, kurie netelpa
Greičiausias būdas išvalyti ekraną – naudoti tiesioginio atsiliepimo funkciją. Pamatę vaizdo įrašą, trumpą vaizdo įrašą ar įrašą, kurio nebenorite matyti, palieskite tris vertikalius taškus („Daugiau“) šalia pavadinimo. Ten rasite parinktį „Nedomina“.
Jei norite būti konkretesni, „YouTube“ leidžia paaiškinti, kodėl. Galite nurodyti, kad jau matėte turinį arba kad jis jums tiesiog nepatinka. Tai labai svarbu, kad dirbtinis intelektas geriau suprastų jūsų tikruosius pageidavimus. Be to, jei problema susijusi su konkrečiu kūrėju, galite pasirinkti parinktį „ Nerekomenduoti šio kanalo“ , kuri pašalins visus to vartotojo pėdsakus iš jūsų pagrindinio srauto ir skilties „Žiūrėti toliau“.
Visiška istorijos ir duomenų kontrolė
Pasiūlymus iš esmės lemia jūsų žiūrėjimo istorija. Jei norite pradėti nuo nulio arba neleisti „YouTube“ išsaugoti jūsų veiklos, turite kelias parinktis. Galite apsilankyti paskyros nustatymuose ir skiltyje „ Veiklos valdikliai “ išjungti paieškų ir atkūrimo įrašymą. Tai idealu, kai tyrinėjate temą darbui ar projektui, kuri neatspindi jūsų asmeninio skonio, ir nenorite, kad tai paveiktų jūsų būsimas rekomendacijas .
Norint ištrinti tai, kas jau išsaugota, nepakanka tiesiog išjungti funkciją; reikia išvalyti istoriją. „Google“ veiklos nustatymuose galite pasirinkti parinktį ištrinti istoriją , pasirinkdami datos intervalą „visas laikas“. Tai atlikus pašalinama tiesioginė duomenų bazė, su kuria dirbo algoritmas, todėl jis yra priverstas iš naujo pradėti mokytis apie jūsų pomėgius.
Specialūs nustatymai trumpiems vaizdo įrašams ir išmaniesiems televizoriams
Trumpi vaizdo įrašai taip pat gali būti įkyrūs. Jei manote, kad jų per daug, galite eiti į trumpų vaizdo įrašų tinklelį pagrindiniame puslapyje, paliesti parinkčių meniu ir pasirinkti „ Rodyti mažiau trumpų vaizdo įrašų “. Jei vėliau persigalvosite, galėsite atšaukti šį sprendimą „Google“ mano veiklos valdymo skydelio skiltyje „Kita veikla“.
Tiems, kurie naudoja išmaniuosius televizorius ar konsoles , procesas yra panašus, nors nuotolinio valdymo pultas skiriasi. Tiesiog paspauskite ir palaikykite nuspaudę vaizdo įrašo, kuris jums nepatinka, pasirinkimo mygtuką ir pasirinkite parinktį jo nerekomenduoti. Tai patogus būdas kuruoti turinį nenaudojant telefono ar kompiuterio.
Ryšys tarp privatumo ir informacijos srauto
Svarbu žinoti, kad „YouTube“ neseniai įgyvendino naudotojo patirties pakeitimus. Jei dėl privatumo priežasčių nuspręsite visam laikui išjungti istoriją, galite pastebėti, kad jūsų pagrindinis puslapis tuščias arba rekomendacijos beveik visiškai išnyksta. Taip nutinka todėl, kad sistema nebeturi duomenų, kad galėtų suasmeninti jūsų patirtį.
Jei taip atsitiks ir norėtumėte susigrąžinti savo pasiūlymus, tiesiog eikite į „Nustatymai“, tada „Tvarkyti visą istoriją“ ir vėl įjunkite valdiklius. Tai leis platformai iš naujo išanalizuoti jūsų elgesį ir užpildyti jūsų sklaidos kanalą atitinkamu turiniu.
Tvarkyti pranešimus ir įspėjimus
Kartais problema kyla ne dėl to, ką matote atidarę svetainę, o dėl pranešimų, kuriuos gaunate telefone. Kad „YouTube“ neužbombarduotų jūsų pranešimais apie rekomenduojamus vaizdo įrašus , eikite į profilio piktogramą, tada į „Nustatymai“ ir tada į skyrių „Pranešimai“. Ten pamatysite specialų siūlomų vaizdo įrašų jungiklį, kurį galite visiškai išjungti tiek „iOS“, tiek „Android“ programose ir žiniatinklio versijoje.
Paskyros tvarkingumas apima praeities (istorijos) ištrynimą, dabarties valdymą (pažymėjimą kaip nesidomintį) ir ateities ribojimą (pranešimų ir privatumo nustatymų konfigūravimą). Derindami šiuos įrankius užtikrinate, kad platforma būtų naudingas išteklius, o ne nereikalingų blaškymų šaltinis.


