Kaip blokuoti ir slėpti pokalbius „ChatGPT“

Paskutiniai pakeitimai: spalio 30 d. 2026 m.
  • Naujoji PIN sistema leidžia paslėpti konkrečius pokalbius istorijoje ir paieškos rezultatuose.
  • Prie apsaugotų pokalbių galima prisijungti naudojant skaitmeninius kodus arba biometrinius duomenis („FaceID“ / „TouchID“).
  • Yra galimybė išjungti visuotinę istoriją, kad duomenys nebūtų apmokyti dirbtinio intelekto.
  • PIN kodo nustatymas iš naujo sukels negrįžtamą visų užrakintų pokalbių praradimą.

Išmanusis telefonas su spyna ir grandine, simbolizuojančia saugumą ir privačių pokalbių blokavimą.

Tikriausiai esate patyrę „ChatGPT“ naudojimą viskam – nuo ​​darbo organizavimo iki labai asmeninių problemų išliejimo, tačiau vėliau apima baimė, kad kažkas gali pagrobti jūsų telefoną ar pasinaudoti kompiuteriu ir perskaityti tai, ką norėtumėte laikyti privačiu. Tai normalu, nes iki šiol pokalbių istorija buvo atvira knyga visiems, turintiems prieigą prie įrenginio.

Geros naujienos yra tai, kad „OpenAI“ pakėlė kartelę ir pristatė įrankius, suteikiančius jums visišką privatumo kontrolę. Dabar galite ne tik užkirsti kelią jūsų duomenų naudojimui dirbtinio intelekto mokymui, bet ir užrakinti konkrečius pokalbius, kad jie nebūtų rodomi pagrindiniame meniu.

Kaip užrakinti pokalbius naudojant PIN sistemą

Asmuo, profesionaliai naudojantis išmanųjį telefoną privatumo nustatymams tvarkyti.

„OpenAI“ įdiegė ilgai lauktą funkciją, leidžiančią vartotojams užrakinti atskirus pokalbius PIN kodu. Geriausia tai, kad ši parinktis skirta ne tik mokantiems vartotojams; ji palaipsniui diegiama visuose profiliuose, įskaitant nemokamą planą. Kai užrakinimas suaktyvinamas, pokalbis iš karto dingsta iš bendros pokalbių istorijos, prisegtų pokalbių sąrašo ir net programėlės vidinių paieškos rezultatų.

  „ServiceNow“ dirbtinio intelekto orkestravimas: skaitmeninės smegenys šiuolaikinei įmonei

Norėdami prisijungti prie šių privačių pokalbių, sistema paprašys jūsų sukonfigūruoto PIN kodo arba, jei naudojate „Apple“ įrenginį, galite pasinaudoti patogia „Face ID“ arba „Touch ID“ funkcija. Visos šios pokalbių temos yra sugrupuotos specialiame skyriuje, vadinamame „ Užblokuoti pokalbiai “, kuriame palaikoma mūsų siekiama tvarka ir diskretiškumas.

Vis dėlto yra keletas dalykų, kuriuos turėtumėte turėti omenyje, kad išvengtumėte nemalonių staigmenų. Pirma, ši blokavimo funkcija suteikia matomumą, tačiau ji neapima ištisinio šifravimo ; kitaip tariant, ji apsaugo jūsų privatumą nuo smalsių akių, tačiau nekeičia, kaip „OpenAI“ tvarko duomenis viduje. Antra, būkite labai atsargūs su savo PIN kodu: jei jį pamiršite, vienintelis sprendimas – jį atkurti, tačiau atminkite, kad tai padarius, visi užblokuoti pokalbiai ir su jais susiję failai bus visam laikui ištrinti , ir net techninė pagalba negalės jų atkurti.

Nešiojamasis kompiuteris su spynos piktograma, simbolizuojančia duomenų apsaugą internete.

Veiksmai, skirti blokuoti konkretų pokalbį

  • Atidarykite pokalbį, kurį norite paslėpti, ir pasiekite jį. parinkčių meniu pokalbio.
  • Ieškokite ir pasirinkite alternatyvą blokuoti pokalbį.
  • Patvirtinkite veiksmą ir, jei tai darote pirmą kartą, Sukurkite savo PIN kodą asmens.

Radikali alternatyva: išjungti visą istoriją.

Konceptualus skaitmeninio privatumo vaizdas su išmaniuoju telefonu ir abstrakčiu kodu mėlyname fone.

Jei nenorite paslėpti konkretaus pokalbio, o norite užtikrinti, kad „ChatGPT“ neišsaugotų jokių jūsų sąveikos pėdsakų, privatumo nustatymuose yra drastiškesnė parinktis. Išjungus istoriją ir mokymą, nauji atidaryti pokalbiai nebus įrašomi šoninėje juostoje ir, svarbiausia, nebus naudojami įmonės dirbtinio intelekto modeliams tobulinti.

  Grok 3: naujas xAI AI, kuris siekia konkuruoti su ChatGPT ir DeepSeek

Svarbu patikslinti, kad net ir išjungus šią funkciją, „OpenAI“ duomenis saugo 30 dienų . Jie tai daro ne iš smalsumo, o norėdami stebėti, ar nėra sistemos piktnaudžiavimo, prieš tęsdami nuolatinį ištrynimą. Kai ši parinktis aktyvi, pastebėsite, kad pranešimų langas tampa juodas , o tai rodo, kad esate privačiame režime.

Kaip žingsnis po žingsnio išjungti duomenų registravimą

  1. Prisijunkite prie savo paskyros ir spustelėkite tris taškus šalia savo paskyros. vartotojo vardas.
  2. Išskleidžiamajame meniu įsitikinkite, kad skiltis duomenų kontrolė būti matomas (jei rodomas kaip „Slėpti“, pakeiskite jį į „Rodyti“).
  3. Eikite į „Nustatymai“ ir raskite jungiklį „Pokalbių istorija ir mokymai“.
  4. Norėdami išjungti, perkelkite jungiklį į kairę.

Naudodami šiuos įrankius, nesvarbu, ar naudojate selektyvų PIN kodo užrakinimą tiems pokalbiams, kurie pažeidžia jūsų duomenis, ar išjungiate visuotinę istoriją, kad užtikrintumėte maksimalų privatumą, galite ir toliau naudotis dirbtinio intelekto privalumais nebijodami, kad jūsų paslaptys bus atskleistos po pirmos klaidos su telefonu ar kompiuteriu.