- Razlika med popolnim zaprtjem Microsoftovega računa in prekinitvijo povezave uporabniškega profila v operacijskem sistemu.
- Postopki za selitev iz prijave v oblaku v lokalni, zasebni uporabniški račun.
- Upravljanje sekundarnih profilov, izobraževalnih ali službenih računov in upravljanje skrbniških dovoljenj.
Prepričan sem, da se vam je to že zgodilo: namestite Windows 11 in skoraj ne da bi se tega zavedali, na koncu vse povežete s svojim Microsoftovim računom. Sprva se zdi priročno, a pride trenutek, ko raje si povrnete svojo zasebnost in računalnik uporabljajte lokalno, brez sinhronizacije vsega z oblakom. Dobra stvar je, da ne glede na to, koliko časa je minilo, vedno obstaja način, da sistem vrnete v prejšnje stanje in ga očistite.
Mnogi ljudje paničarijo, ker mislijo, da je prepozno ali da bodo pri tem izgubili vse svoje datoteke, vendar je resnica, da obstajajo več poti za dosego tega Glede na to, ali želite račun popolnoma izbrisati z Microsoftovih strežnikov ali ga preprosto prenehati uporabljati za prijavo v računalnik, si bomo podrobno ogledali, kako upravljati to zmedo z računom, da bo vaš računalnik točno takšen, kot si želite.
Pretvorite svoj glavni profil v lokalni račun

Če je vaš trenutni uporabniški račun vaš primarni račun in povezan z Microsoftom, vam sistem ne bo dovolil, da ga kar tako izbrišete. Trik je v tem, da naredite prehod. To storite tako, da odprete meni Nastavitve, se pomaknete do razdelka Računi in poiščete razdelek o Vaši podatkiTam boste našli zelo uporabno možnost, ki pravi "Namesto tega se prijavite z lokalnim računom".
S klikom na to vas bo vodil postopek ustvarjanja lokalnega uporabniškega imena in gesla. Morda boste morali znova zagnati računalnik, da bodo spremembe začele veljati. Ko se boste prijavili s tem novim lokalnim profilom, boste pripravljeni. prekinjena neposredna povezava Z oblakom lahko upravljate svoj Microsoftov račun, ne da bi bil to ključ do vašega računalnika.
Kako izbrisati sekundarne račune in uporabniške podatke

Včasih ne želimo spremeniti glavnega računa, ampak raje izbrisati dodatne uporabnike, ki jih ne potrebujemo več. V tem primeru to storimo tako, da odpremo Nastavitve, nato Računi in poiščemo zavihek za Družina in drugi uporabnikiTukaj boste videli seznam vseh oseb, ki imajo dostop do računalnika.
Preprosto izberite rezervni račun in kliknite gumb. odstraniVendar bodite previdni: preden se lotite kakršnega koli brisanja, se prepričajte, da ste opravili varnostno kopiranje datotek pomembno za tega uporabnika, saj ko enkrat potrdite brisanje računa in njegovih podatkov, ni več poti nazaj in izgubili boste vse, kar je shranjeno v mapi tega uporabnika.
Upravljanje profesionalnih ali izobraževalnih računov

Službeni ali univerzitetni računi delujejo različno in jih je včasih najtežje odstraniti. Če imate povezanega, morate iti v Nastavitve, nato v Račune in nato v ... Dostop do dela ali izobraževalnega centraČe se račun prikaže tam, je idealno izbrati Prekini povezavo in potrdite dejanje.
Če se iz kakršnega koli razloga gumb za prekinitev povezave ne prikaže ali ne deluje, lahko poskusite s klasično metodo sistema Windows. Pritisnite tipki Win + R, vnesite netplwiz in pritisnite Enter. Odpre se okno uporabniških računov, kjer si lahko ogledate vse registrirane profile; če je problematični račun še vedno prisoten, ga izberite in Pritisnite gumb Izbriši da jih prisilijo k izstopu iz sistema.
Končno zaprtje Microsoftovega računa

Med prekinitvijo povezave računa z računalnikom in trajnim zaprtjem Microsoftovega računa je ogromna razlika. Če želite, da vaša e-pošta in storitve prenehajo obstajati, se morate prijaviti na Microsoftovo spletno mesto in zahtevati zaprtje. zaprtje osebnega računaPostopek je strog, da se prepreči vdor.
Microsoft vas bo prosil, da potrdite svojo identiteto, in od vas bo zahteval, da preberete kontrolni seznam, da ne pozabite. pomembni podatki v oblakuIzberete lahko obdobje mirovanja (30 ali 60 dni), preden bo račun trajno izbrisan. Po tem času bo vsa povezana vsebina izbrisana v skladu s pogodbo o storitvi, zaradi česar je to najbolj drastičen korak od vseh.
Druge uporabne nastavitve: PIN in skrbniki
Če vas prijavna koda moti, lahko PIN preprosto odstranite. Pojdite v Nastavitve, nato Računi in poiščite možnost za PIN (Windows Hello)Tam boste videli gumb za brisanje. To vas bo vrnilo na tradicionalno geslo ali bližnjico, če je še niste nastavili.
Če ste ustvarili lokalni račun in želite, da ima popoln nadzor nad računalnikom, ne pozabite spremeniti njegovega tipa uporabnika. V razdelku Drugi uporabniki izberite profil in kliknite na Spremenite vrsto računa in izberite možnost AdministratorNa ta način lahko namestite programe in spremenite kritične nastavitve, ne da bi vas sistem nenehno spraševal po dovoljenjih.
Če želite očistiti sistem Windows 11, lahko svoj profil preselite na lokalnega, izbrišete sekundarne uporabnike iz upravljanja računov ali prekineš povezavo s službenimi računi prek nastavitev za izobraževanje. Pred brisanjem profilov je vedno ključnega pomena, da varnostno kopirate podatke in da ločite med odstranitvijo uporabnika iz računalnika in brisanjem globalnega računa z Microsoftovih strežnikov, da se izognete nenamerni izgubi podatkov.