Πώς να αποσυνδέσετε και να διαγράψετε έναν λογαριασμό Microsoft στα Windows 11

Τελευταία ενημέρωση: 9 2026 Σεπτέμβριο
Συγγραφέας: TecnoDigital
  • Διαφορά μεταξύ του πλήρους κλεισίματος ενός λογαριασμού Microsoft και της αποσύνδεσης του προφίλ χρήστη στο λειτουργικό σύστημα.
  • Διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση από μια σύνδεση στο cloud σε έναν τοπικό, ιδιωτικό λογαριασμό χρήστη.
  • Διαχείριση δευτερευόντων προφίλ, εκπαιδευτικών ή επαγγελματικών λογαριασμών και διαχείριση δικαιωμάτων διαχειριστή.

Κοντινό πλάνο των χεριών ενός ατόμου που χρησιμοποιεί φορητό υπολογιστή σε ξύλινο τραπέζι, ιδανικό για την απεικόνιση της εγκατάστασης των Windows 11.

Είμαι σίγουρος ότι σας έχει συμβεί: εγκαθιστάτε τα Windows 11 και, σχεδόν χωρίς να το καταλάβετε, καταλήγετε να συνδέετε τα πάντα στον λογαριασμό σας Microsoft. Στην αρχή φαίνεται βολικό, αλλά έρχεται μια στιγμή που... προτιμάτε να ανακτήσετε την ιδιωτικότητά σας και χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή τοπικά, χωρίς να συγχρονίζονται όλα με το cloud. Το καλό είναι ότι ανεξάρτητα από το πόσος χρόνος έχει περάσει, υπάρχει πάντα ένας τρόπος να επαναφέρετε και να καθαρίσετε το σύστημά σας.

Πολλοί άνθρωποι πανικοβάλλονται σκεπτόμενοι ότι είναι πολύ αργά ή ότι θα χάσουν όλα τα αρχεία τους στη διαδικασία, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν... αρκετούς δρόμους για να το πετύχουμε Ανάλογα με το αν θέλετε να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό από τους διακομιστές της Microsoft ή απλώς να σταματήσετε να τον χρησιμοποιείτε για να συνδέεστε στον υπολογιστή σας, θα εξετάσουμε λεπτομερώς πώς να διαχειριστείτε αυτό το χάος του λογαριασμού, ώστε ο υπολογιστής σας να είναι ακριβώς όπως τον θέλετε.

Πώς να αλλάξετε τον λογαριασμό σας Microsoft στα Windows 11
Σχετικό άρθρο:
Πώς να αλλάξετε τον λογαριασμό Microsoft στα Windows 11 βήμα προς βήμα

Μετατρέψτε το κύριο προφίλ σας σε τοπικό λογαριασμό

Φορητός υπολογιστής σε τραπέζι που εμφανίζει ένα λευκό εικονίδιο λουκέτου και το κείμενο «Ασφαλές», που αντιπροσωπεύει το απόρρητο και την ασφάλεια δεδομένων.

Εάν ο τρέχων λογαριασμός χρήστη σας είναι ο κύριος λογαριασμός σας και είναι συνδεδεμένος με τη Microsoft, το σύστημα δεν θα σας επιτρέψει να τον διαγράψετε έτσι απλά. Το κόλπο είναι να κάνετε μια μετάβαση. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις, να μεταβείτε στην ενότητα Λογαριασμοί και να αναζητήσετε την ενότητα στο Η πληροφορία σουΕκεί θα βρείτε μια πολύ χρήσιμη επιλογή που λέει "Συνδεθείτε με έναν τοπικό λογαριασμό".

  Τι είναι το RootkitRevealer: Πώς λειτουργεί, πώς να το χρησιμοποιήσετε και σημάδια Rootkits

Κάνοντας κλικ εκεί, θα σας καθοδηγήσει στη δημιουργία ενός τοπικού ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης. Ενδέχεται να χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να ισχύσουν οι αλλαγές. Μόλις συνδεθείτε με αυτό το νέο τοπικό προφίλ, θα είστε έτοιμοι. κατεστραμμένος άμεσος σύνδεσμος Με το cloud, μπορείτε να διαχειρίζεστε τον λογαριασμό Microsoft σας χωρίς να είναι το κλειδί για τον υπολογιστή σας.

Πώς να αλλάξετε τον λογαριασμό σας Microsoft στα Windows 11
Σχετικό άρθρο:
Πώς να αλλάξετε τον λογαριασμό Microsoft στα Windows 11 βήμα προς βήμα

Πώς να διαγράψετε δευτερεύοντες λογαριασμούς και δεδομένα χρήστη

Ένα άτομο με κουκούλα χρησιμοποιεί φορητό υπολογιστή σε σκοτεινό δωμάτιο, συμβολίζοντας την ανωνυμία και την προηγμένη ιδιωτικότητα κατά τη χρήση τοπικών λογαριασμών.

Μερικές φορές δεν θέλουμε να αλλάξουμε τον κύριο λογαριασμό μας, αλλά μάλλον να διαγράψουμε επιπλέον χρήστες που δεν χρειαζόμαστε πλέον. Σε αυτήν την περίπτωση, ο τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, στη συνέχεια στους Λογαριασμούς και να αναζητήσετε την καρτέλα για Οικογένεια και άλλοι χρήστεςΕδώ θα δείτε τη λίστα με όλα τα άτομα που έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή.

Απλώς επιλέξτε τον εφεδρικό λογαριασμό και κάντε κλικ στο κουμπί. αφαίρεσηΑλλά να είστε προσεκτικοί εδώ: πριν κάνετε οποιαδήποτε διαγραφή, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μια αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων σημαντικό για αυτόν τον χρήστη, επειδή μόλις επιβεβαιώσετε τη διαγραφή του λογαριασμού και των δεδομένων του, δεν υπάρχει επιστροφή και θα χάσετε όλα τα αποθηκευμένα στον συγκεκριμένο φάκελο χρήστη.

Διαχείριση επαγγελματικών ή εκπαιδευτικών λογαριασμών

Χέρια σε ένα κλειστό φορητό υπολογιστή σε ένα μινιμαλιστικό λευκό γραφείο, που υποδηλώνει ένα καθαρό λειτουργικό σύστημα και απλοποιημένη διαχείριση λογαριασμών.

Οι λογαριασμοί εργασίας ή πανεπιστημίου λειτουργούν διαφορετικά και μερικές φορές είναι οι πιο δύσκολοι στην κατάργηση. Εάν έχετε συνδέσει κάποιον, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, στη συνέχεια στους Λογαριασμούς και στη συνέχεια... Πρόσβαση σε εργασία ή εκπαιδευτικό κέντροΕάν ο λογαριασμός εμφανίζεται εκεί, το ιδανικό είναι να επιλέξετε Αποσύνδεση και επιβεβαιώστε την ενέργεια.

Αναγνωριστικό GDID των Windows
Σχετικό άρθρο:
Το Windows GDID: Ο αόρατος ιχνηλάτης της Microsoft

Αν για κάποιο λόγο το κουμπί αποσύνδεσης δεν εμφανίζεται ή δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε την κλασική μέθοδο των Windows. Πατήστε τα πλήκτρα Win + R, πληκτρολογήστε netplwiz και πατήστε Enter. Θα ανοίξει ένα παράθυρο λογαριασμών χρηστών όπου μπορείτε να δείτε όλα τα εγγεγραμμένα προφίλ. Εάν ο προβληματικός λογαριασμός εξακολουθεί να υπάρχει, επιλέξτε τον και Πατήστε το κουμπί Διαγραφή για να τους επιβάλουν την έξοδο από το σύστημα.

  Κατεβάστε το Blender 5.0 δωρεάν στα Ισπανικά: πλήρης οδηγός

Οριστικό κλείσιμο λογαριασμού Microsoft

Επαγγελματίας άνδρας που εργάζεται σε φορητό υπολογιστή σε ένα σύγχρονο γραφείο με λευκούς τοίχους από τούβλα, που αντιπροσωπεύει τη διαχείριση επαγγελματικών ή εκπαιδευτικών λογαριασμών.

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της αποσύνδεσης ενός λογαριασμού από τον υπολογιστή σας και του οριστικού κλεισίματος του λογαριασμού Microsoft. Εάν θέλετε το email και οι υπηρεσίες σας να πάψουν να υπάρχουν, πρέπει να συνδεθείτε στον ιστότοπο της Microsoft και να ζητήσετε το κλείσιμο. κλείσιμο προσωπικού λογαριασμούΗ διαδικασία είναι αυστηρή για την αποτροπή της πειρατείας.

Η Microsoft θα σας ζητήσει να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας και θα σας ζητήσει να διαβάσετε μια λίστα ελέγχου, ώστε να μην την ξεχάσετε. σημαντικά δεδομένα στο cloudΜπορείτε να επιλέξετε μια περίοδο χάριτος (30 ή 60 ημέρες) πριν από την οριστική διαγραφή του λογαριασμού. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, όλο το σχετικό περιεχόμενο θα διαγραφεί σύμφωνα με τη συμφωνία παροχής υπηρεσιών, γεγονός που καθιστά αυτό το πιο δραστικό βήμα από όλα.

Άλλες χρήσιμες ρυθμίσεις: PIN και Διαχειριστές

Αν ο κωδικός σύνδεσης σας ενοχλεί, μπορείτε εύκολα να καταργήσετε το PIN. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, έπειτα στους Λογαριασμούς και αναζητήστε την επιλογή για PIN (Windows Hello)Εκεί θα δείτε το κουμπί για να το διαγράψετε. Αυτό θα σας μεταφέρει πίσω στον παραδοσιακό κωδικό πρόσβασης ή στη συντόμευση, αν δεν έχετε ορίσει κάποιον.

Επιπλέον, εάν έχετε δημιουργήσει έναν τοπικό λογαριασμό και θέλετε να έχει τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή, θυμηθείτε να αλλάξετε τον τύπο χρήστη του. Στην ενότητα Άλλοι χρήστες, επιλέξτε το προφίλ και κάντε κλικ στο Αλλαγή τύπου λογαριασμού και επιλέξτε την επιλογή του ΔιαχειριστήςΜε αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εγκαταστήσετε προγράμματα και να τροποποιήσετε κρίσιμες ρυθμίσεις χωρίς το σύστημα να σας ζητά συνεχώς δικαιώματα.

Για να καθαρίσετε το σύστημα των Windows 11, μπορείτε να μετεγκαταστήσετε το προφίλ σας σε ένα τοπικό, να διαγράψετε δευτερεύοντες χρήστες από τη διαχείριση λογαριασμών ή να αποσυνδέσετε τους λογαριασμούς εργασίας μέσω των ρυθμίσεων εκπαίδευσης. Είναι πάντα σημαντικό να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν από τη διαγραφή προφίλ και να κάνετε διάκριση μεταξύ της κατάργησης ενός χρήστη από τον υπολογιστή και της διαγραφής του καθολικού λογαριασμού από τους διακομιστές της Microsoft, για να αποφύγετε τυχαία απώλεια δεδομένων.

απώλεια πρόσβασης στον λογαριασμό Outlook
Σχετικό άρθρο:
Τι να κάνετε εάν χάσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας Outlook ή Microsoft